Martin Brix

manažér festivalu [fjúžn]

program Rozmanitosť

brix@nadaciams.sk

Narodil sa v deväťdesiatom siedmom presnejšie pätnásteho marca v období rýb a vodných živočíchov. Ako ryba si preplával detstvom na sídlisku Dlhé diely v Bratislave. V Bratislave sa teda aj narodil, vyrastal a pláva v nej dodnes. Má za sebou prvé roky základnej školy, osemročné gymnázium a dokonca absolvoval aj vysokú školu, z ktorej mu zostal titul inžinier architekt (v skratke Ing. arch.). Počas štúdia absolvoval rôzne práce zárobkového charakteru, ale aj toho neziskového, no o to pre neho plnohodnotnejšieho.

Vždy bol freelancer a pokúšal sa preplávať rôzne vody pôsobenia. So spolužiakmi z VŠ si založili architektonický ateliér, neziskovú organizáciu venujúcu sa kultúre a kultúrnemu dianiu a už sa starali o nejeden kreatívny priestor. Popri všetkým aktivitám sa rád podieľa na aktivitách Nadácie Milana Šimečku a teda hlavne manažuje šimečkovský festival [fjúžn] ako skúsený "ívenťák".

A teraz po lopate, rýchle zhrnutie: Volám sa Martin Brix, som architekt a pre Nadáciu Milana Šimečku, ako jej plnohodnotný člen, sa starám hlavne o festival [fjúžn] a o iné kultúro-spoločenské aktivity, ktoré sú v mojich silách a kompetenciách (Svetový deň utečencov, Nedeľná paráda).