"Nechajte ma byť takou, aká som" - Životný príbeh Anny Frankovej

Medzinárodný projekt putovnej výstavy predstavuje témy diskriminácie a predsudkov na životnom príbehu Anny Frankovej. Výstavou sprevádzajú svojich rovesníkov stredoškolskí žiaci a žiačky.

Popis:

Obsah výstavy sprostredkúva životný príbeh Anny Frankovej, nemeckého dievčaťa židovského pôvodu, ktoré sa spolu so svojou rodinou ukrývalo pred nacistickým prenasledovaním v tajných priestoroch domu v Amsterdame. Jednotlivé panely výstavy zasadzujú Annin príbeh do kontextu druhej svetovej vojny a genocídy židovského obyvateľstva. Druhá časť výstavy prepája minulosť a súčasnosť a predstavuje príbehy dnešných mladých ľudí a ich skúsenosti s diskrimináciou a predsudkami. Výstavou sprevádzajú svojich rovesníkov a verejnosť samotní žiaci a žiačky, ktorí absolvujú 2-dňové školenie. Počas neho získajú všeobecný prehľad o dejinách druhej svetovej vojny a holokauste. Zároveň zlepšujú svoje komunikačné a argumentačné zručnosti, učia sa vystupovať pred ľuďmi a kriticky myslieť.

V prípade záujmu o bližšie informácie a možnosť hosťovania výstavy na Vašej škole kontaktujte Kristínu Grečkovú.

kristina@nadaciams.sk

0915 739 670

Projekt putovnej výstavy výtvoril Anne Frank House v Amsterdame. V školskom roku 2019/2020 výstavu finančne podporili: Anne Frank House, Bratislavský samosprávny kraj, The Conference on Jewish Material Claims Against Germany, Holandské veľvyslanectvo v Bratislave.