IWalks

Medzinárodný projekt interaktívnych prehliadok mesta, ktoré približujú dejiny holokaustu pomocou audiovizuálnych svedectiev ľudí, ktorí ho prežili.

Popis:

IWalks je výnimočný formát historickej prehliadky mesta spojený s prehraním audiovizuálnych svedectiev ľudí, ktorí prežili holokaust, na tabletoch alebo smartfónoch. Cieľom je priblížiť študentom udalosti a okolnosti, ktoré sa odohrávali na miestach, ktoré dôverne poznajú a ktorými denne prechádzajú.  Tento vzdelávací nástroj určený pre žiakov posledných ročníkov základných škôl a stredných škôl vytvorilo USC Shoah Foundation. Nadácia Milana Šimečku sa v spolupráci s regionálnymi partnermi z Prahy, Maďarska, Poľska a Ukrajiny podujala realizovať pilotný slovenský projekt vzdelávacích prechádzok.

Pre bližšie informácie o projekte a možnosť realizovania prechádzky pre Vašu triedu kontaktujte Viktora Pončáka.

viktor@nadaciams.sk

0911 313 130

Partnermi projektu IWalks sú Zachor Foundation a USC Shoah Foundation. V školskom roku 2019/2020 projekt IWalks podporil Visegrad Foundation.