KAPACITY

Podpora integrácie cudzincov na lokálnej úrovni.

Popis:

Cieľom projektu je široký rozvoj odborných kapacít samospráv zapojených do projektu a prenos dobrej praxe na lokálnej, národnej a medzinárodnej úrovni v oblasti začleňovania cudzincov do spoločnosti. Chceme, aby sa služby poskytované cudzincom stali stabilnou súčasťou aktivít samospráv. Zároveň chceme inšpirovať aj iné samosprávy k podobným aktivitám a činnostiam a väčšiemu zapojeniu do témy integrácie ŠPTK. Naším partnerom je Únia miest Slovenska, ktorá plní úlohu mosta smerom k ďalším samosprávam.

Projekt spája štyri hlavné slovenské organizácie občianskej spoločnosti, ktoré sa venujú téme integrácie cudzincov v rôznych oblastiach, Úniu miest Slovenska a štyri zapojené samosprávy, ktoré chcú zintenzívniť svoju činnosť vo vzťahu k štátnym príslušníkom tretích krajín žijúcich na ich území.

V prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte Ninu Galanskú alebo Zuzanu Weberovú.

nina@nadaciams.sk

komunity@nadaciams.sk

Partneri:

HRL, CVEK, Marginal

Donor:

Európska únia, Fond pre azyl, migráciu a integráciu, Fond pre oblasť vnútorných záležitostí