Darujte 2 % z dane

DIČ: 2020832022

Sídlo, ulica, číslo, PČS, obec: Svoradova 747/5, 81103, Bratislava

Ako poukázať  2 % z dane

Som zamestnanec a zúčtovanie dane za mňa robí zamestnávateľ

1. Do 15.02.2022 požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.
  2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať: a) 2% z Vašej zaplatenej dane – to je suma, ktorú môžete darovať. Táto suma musí byť minimálne 3 €.
  3. Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane.
  4. Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30.04.2022 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

Vyhlásenie o poukázaní podielu zo zaplatenej dane

Som fyzická osoba, ktorá si podáva daňové priznanie sama

1. Podľa typu príjmov, ktoré ste v roku 2021 mali, vyplňte Daňové priznanie typu A alebo Daňové priznanie typu B. V rámci neho vypočítate 2% z Vašej zaplatenej dane
  2. Do príslušných kolónok Vášho daňového priznania o venovaní 2% z dane vyplňte naše údaje (viď hore Údaje  poukázanie 2% z dane). Podpíšte políčko pri týchto údajoch.
  3. Kompletne vyplnené daňové priznanie doručte do 31.03.2022 na daňový úrad podľa Vášho bydliska. K tomuto dátumu musíte tiež zaplatiť dane z príjmov.

Daňové priznanie FO typ A

Daňové priznanie FO typ B

Som právnická osoba

1. Vyplňte Daňové priznanie právnických osôb. V rámci neho vypočítate aj: a) 1% z Vašej zaplatenej dane, ak Vaša právnická osoba (firma) v roku 2021 až do termínu na podanie tohto daňového priznania NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel, b) 2% z Vašej zaplatenej dane, ak Vaša právnická osoba (firma) v roku 2021 až do termínu na podanie tohto daňového priznania DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel.
  2. Do príslušných kolónok Vášho daňového priznania o venovaní 1% alebo 2% z dane vyplňte naše údaje (viď hore Údaje na poukázanie 2% z dane). Podpíšte políčko pri týchto údajoch.
  3. Kompletne vyplnené daňové priznanie doručte do 31.03.2022 na Váš daňový úrad (podľa adresy Vášho sídla). K tomuto dátumu musíte tiež zaplatiť dane z príjmov.

Daňové priznanie PO

Ďakujeme za vašu láskavú podporu.

Darovanie vašich 2% má veľký zmysel pre rozvoj zdravej demokratickej spoločnosti.

Fotocredits: YOLK/Jana Gombiková a Piotr Gąska, Dominik Janovský

Nadácia Milana Šimečku

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov