Peter Dráľ

projektový manažér

Narodil sa o päť minút dvanásť v Trebišove a doteraz nevie prečo. S ukážkovým robotnícko-roľnícko-katolíckym profilom v tejto neuznanej krásavici Zemplína absolvoval vzdelávacie zariadenia rôznych typov a stupňov, aby sa napokon v Bratislave venoval žurnalistike a politológii, v New Yorku liberálnym štúdiám, v Budapešti nacionalizmu a popritom kadečomu inému.

Múdrosť svojho pradeda – „kto spí, ten nežije“ – berie doslovne, a preto robí aspoň 12 vecí naraz. S odstupom času zisťuje, že občas dávajú zmysel a dokonca majú aj niečo spoločné: menšinovosť, rôznorodosť, nepopulárnosť a estetický rozmer. Vo voľnom čase so záľubou listuje v slovníku cudzích slov a hľadá výraz „voľný čas“.

V súčasnosti je riaditeľom Nového školstva a v nadácii koordinuje medzinárodný projekt Stories that Move.

Správna rada

Predsedníčka správnej rady: