Anna Jacková

šéfeditorka fjuzn.sk a projektová manažérka

iy88vrutgcg0g8s8og.png

anna@nadaciams.sk

Anna Jacková je projektovou manažérkou v Nadácii Milana Šimečku od roku 2017. Ako šéfeditorka viedla najskôr nadačný portál multikulti.sk (nielen) o migrácii a cudzincoch žijúcich na Slovensku, teraz edituje web fjuzn.sk. Spolupodieľa sa na príprave festivalu [fjúžn] a je hlavnou editorkou festivalových magazínov trʌst, Identity a Fjúžn.

Spolu s fotografom Tomášom Halászom pripravili fotografickú výstavu Odkiaľ si? s druhogeneračnými cudzincami a cudzinkami. Vyštudovala žurnalistiku v Bratislave a v minulosti pracovala ako redaktorka v tlačovej agentúre SITA, v Rádiu Devín či ako dokumentaristka pre organizáciu Post Bellum.