Webinár pre učiteľky a učiteľov stredných škôl

Pozývame učiteľky, učiteľov a odborných pracovníkov stredných škôl na otvorený prezentačný webinár v rámci projektu „Nechajte ma byť takou, aká som“ – príbeh Anny Frankovej, ktorý sa bude konať ONLINE 9.6. 14-16:00.

Aj v školskom roku 2021/2022 ponúkame stredným školám možnosť zapojiť sa do projektu, ktorý prostredníctvom putovnej výstavy predstavuje unikátnym rovesníckym spôsobom témy diskriminácie a predsudkov.

Obsah prvej časti výstavy sprostredkúva životný príbeh Anny Frankovej. Druhá časť výstavy prepája minulosť a súčasnosť a predstavuje príbehy dnešných mladých ľudí a ich skúsenosti s diskrimináciou a predsudkami. Výstavou sprevádzajú svojich rovesníkov a verejnosť samotní žiaci a žiačky, ktorí absolvujú 2-dňové školenie. Počas neho získajú všeobecný prehľad o holokauste, živote Anny Frankovej a témach predsudkov a diskriminácie. Zároveň zlepšujú svoje komunikačné a argumentačné zručnosti, učia sa vystupovať pred ľuďmi a kriticky myslieť.

Čo vám ponúkneme na webinári?

• prevedieme vás výstavou „Nechajte ma byť takou, aká som“ a ponúkneme aj krátke aktivity, ktoré približujú témy predsudkov a diskriminácie a životný príbeh Anny Frankovej;
  • vysvetlíme ako prebieha projekt putovnej výstavy v školách, aký je jeho prínos pre zapojených žiakov a žiačky a pre samotnú školu.

Webinár je bezplatný. Prihlásiť  sa môžete do pondelka, 7. júna na tomto linku alebo pomocou QR kódu:

qr%20kod%20pre%20webinar%20-%20prihlasovanie.png

Reportáž o výstave si môžete pozrieť tu:

V prípade akýchkoľvek otázok alebo záujmu o prechádzku, kontaktuje nášho kolegu Michala Keima na maili michal@nadaciams.sk