Vzdelávanie detí cudzincov v čase korony

Učíte deti cudzincov? Možno to majú ešte ťažšie ako ostatné deti. Skúsme im spoločne pomôcť. Nadácia Milana Šimečku v spolupráci s organizáciou CVEK vypracovali prakticky manuál, ktorý vám pomôže zorientovať sa procesom vyučovania na diaľku v čase pandémie.

Deti cudzincov sú veľmi špecifická skupina, ktorá v dnešnej situácii čelí mnohým ťažkostiam pri vyučovaní na diaľku. Viac ako dvetisíc detí na základných školách prechádza aj v bežnom období mnohými adaptačnými ťažkosťami. Obvykle majú ale pri sebe pani učiteľku či učiteľa, ktorí im dokážu pomôcť priamo v triede počas vyučovania alebo po ňom. Teraz je táto situácia úplne iná.

V manuáli nájdete:

- aké sú špecifiká detí cudzincov v súvislosti s učením na diaľku?
- aké situácie v súčasnosti nastávajú pri vzdelávaní detí cudzincov na diaľku?
- čo sa osvedčilo? Tipy a triky od učiteľov a učiteliek
- oslovovacie listy rodičom v slovenčine, angličtine, perzštine, ukrajinčine, srbčine, ruštine, arabčine a vietnamčine
- príklady dobrej praxe

Celý manuál nájdete na tomto linku.