Spoznajte prechádzky iWalks aj v iných krajinách

Pozývame učiteľky a učiteľov na medzinárodnú záverečnú konferenciu k prechádzkam iWalks, ktorá sa bude konať ONLINE 27. a 28. apríla. iWalks sú jedinečné interaktívne prechádzky s video svedectvami ľudí, ktorí prežili holokaust. Účastníci si ich môžu pozrieť priamo na miestach, kde sa diali.

Konferencia je bez poplatku a bude prebiehať v angličtine. Registrovať sa môžete do nedele, 25. apríla na tomto linku:

REGISTRÁCIA

Záverečnú konferenciu organizuje International Visegrad Fund, ktorý okrem Nadácie Milana Šimečku spolupracuje na projekte aj s Auschwitz Jewish Centre (PL), Terezín Memorial (CR) a Zachor Foundation for Social Remembrance (HU). Konferencia sa bude venovať najmä novým prechádzkam, ktoré pribudli v portfóliu iWalks, a ktoré budú postupne dostupné aj v slovenčine. Lektori a lektorky účastníkom tiež priblížia ako sa tieto prechádzky čo najlepšie využiť vo vyučovaní.

PROGRAM bude vyzerať nasledovne:

Deň 1utorok, 27. apríla
15:30 - 15:40privítanie
15:40 - 16:00lokálna história a vzdelávanie
16:30 - 17:10potenciál vo vyučovaní
17:10 - 17:20prestávka
17:20 - 18:00Terezín iWalk (CZ)
18:00 - 18:30diskusia
Deň 2streda, 28. apríla
15:30 - 15:40privítanie
15:40 - 16:20Košice iWalk (SK)
16:20 - 17:00Osvienčim iWalk (PL)
17:00 - 17:10prestávka
17:10 - 17:40Baja iWalk (HU)
17:40 - 18:20diskusia
18:20 - 18:30záver

iWalks je výnimočný formát historickej prehliadky mesta spojený s prehrávaním video svedectiev ľudí, ktorí prežili holokaust, na tabletoch alebo smartfónoch. Videá si účastníci pozerajú priamo na mieste, o ktorom preživší hovoria. Cieľom je tak priblížiť študentom a študentkám udalosti a okolnosti, ktoré sa odohrávali na miestach, ktoré dôverne poznajú a ktorými denne prechádzajú. Tento vzdelávací nástroj určený pre žiačky a žiakov posledných ročníkov základných škôl a stredných škôl vytvorilo USC Shoah Foundation.

V posledných mesiacoch sme v nadácii absolvovali niekoľko takýchto prehliadok v uliciach Bratislavy a Košíc, ale aj v ONLINE priestore. Pozrite si video, ako takáto prechádzka mestom vyzerá.

V prípade akýchkoľvek otázok alebo záujmu o prechádzku, kontaktuje nášho kolegu Michala Keima na maili michal@nadaciams.sk

Nadácia Milana Šimečku

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov