Školenie lektorov - putovná výstava Anny Frankovej

Baví ťa práca so stredoškolskou mládežou a máš skúsenosti s neformálnym vzdelávaním?

Pozývame záujemcov, ktorí chcú spolupracovať s Nadáciou Milana Šimečku v rámci projektu „Nechajte ma byť takou, aká som“ – príbeh Anny Frankovej, na trojfázové školenie lektorov. Prvé sa bude konať prezenčne 28.-29.6. v Bratislave.

Aj v školskom roku 2021/2022 ponúkame stredným školám možnosť zapojiť sa do projektu, ktorý prostredníctvom putovnej výstavy predstavuje unikátnym rovesníckym spôsobom témy diskriminácie a predsudkov stredným školám na celom Slovensku. Pre zvýšenie dopadu a kvality vzdelávania rozširujeme náš tím externých lektorov.

Máte skúsenosti s neformálnym alebo zážitkovým vzdelávaním? Pracujete s mládežou? Venujete sa rozvoju sociálnych zručností, témam ako ľudské práva, diskriminácia, predsudky, prípadne vás bavia historické témy?

Prihláste sa na školenie lektorov sa môžte do štvrtka 24.6. na tomto linku.

Čo očakávame od lektora?

• skúsenosti s neformálnym vzdelávaním min. 2 roky
  • časové možnosti školiť 2-4 školenia (3 dni dlhé) každý rok v rôznych mestách na Slovensku
  • byť stotožnení s hodnotami Nadácie Milana Šimečku

Ako bude prebiehať školenie?

• 28. - 29. 6. prezenčne v Bratislave: predstavíme si koncept, metodiku, výstavu ako takú, budeme sa spoznávať a rozvíjať lektorské zručnosti, 28.6. 14-18:00, 29.6. 9-12:00
  • september - október prezenčne na škole (miesto upresníme): naživo si zažijete školenie a budete tieňovať (shadowing) lektorov Nadácie Milana Šimečku
  • október - november (miesto upresníme): vo dvojici budete viesť svoje prvé školenia s našou pomocou a supervíziou
  • všetky náklady školenia hradí Nadácia Milana Šimečku

Kto vás bude školiť?

• Andrej Návojský - hlavný metodik a lektor
  • Kristína Grečková - lektorka a projektová manažérka
  • Michal Keim - projektový manažér a lektor

Formát putovnej výstavy vyzerá stručne takto:

1. 3 dňové školenie študentov na škole

2. mesiac študenti školy sprevádzajú samostatne výstavou

3. krátky follow up seminár pre študentov a presun výstavy na novú školu

Ročne absolvujeme 6-8 škôl na celom Slovensku.

Reportáž o putovnej výstave si môžete pozrieť tu:

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktuje nášho kolegu Michala Keima na maili michal@nadaciams.sk

..