Rozdelení: Ako sa neprestať rozprávať?

Slovenská republika z roku 1939, migrácia, Istanbulský dohovor či registrované partnerstvá... Postoje k citlivým témam dlhodobo rozdeľujú a traumatizujú (nielen) slovenskú spoločnosť. Existencia rozdielnych názorov je pritom prirodzenou a hodnotnou súčasťou života v demokratických spoločnostiach. Výsledkom diskusií medzi zástancami opačných názorov je však častokrát iba prehlbujúce sa ticho a vzájomné nepochopenie. Dokedy je teda rozdielnosť názorov prínosná? A kedy už hovoríme o polarizovanej spoločnosti? Prečo a ako je polarizácia nebezpečná? Ako s ňou efektívne pracovať a prispievať k jej zmierneniu?

Dňa 14. marca poďte s nami diskutovať o témach, ktoré nás rozdeľujú a spôsoboch, ako napätie a rozdiely zmenšovať v jedinečnom priestore Kunsthalle Bratislava.

Podujatie na facebooku