Prihláste sa na 5. ročník projektu Študenti a študentky po stopách totality

Hľadáme šikovných študentov alebo študentky stredných škôl, ktorí chcú poznať históriu vo svojom regióne.

Piaty ročník projektu Nadácie Milana Šimečku je malým jubileom. Aj tento rok sa zapojí šesť vybraných škôl do výnimočnej pátracej akcie po histórii svojich miest. Témou bude všetko, čo sa týka moci, sily, možnosti niečo urobiť, spravovania a rozhodovania v období medzi rokmi 1948 - 1989, teda počas vlády Komunistickej strany Československa.

opravene.jpeg

Projekt Študentky a študenti po stopách totality približuje vzťah medzi občanom a politickým režimom a ponúka účastníčkam a účastníkom príležitosť sa aktívne zapájať do fungovania svojho mesta a spoločnosti. Objavovaním možností, ktoré mali aktívni občania v totalitnom režime, dostávame predstavu aj o možnostiach, ktoré máme pri budovaní demokratickej spoločnosti my.

Prečo sa zapojiť?

• študenti nadobudnú skúsenosti s procesmi vyhľadávania zdrojov a prameňov, s prácou s informáciami, ich analýzou a kritickým hodnotením;
  • stanú sa aktívnymi v pripomínaní histórie, ako aj vo formovaní postojov verejnosti a budú mať možnosť si uvedomiť hodnotu a silu občianskeho hlasu;
  • lokálna prezentácia pomôže zviditeľniť aktivity školy v regióne.

Podmienky účasti

• dobrovoľný záujem a motivácia študentov stredných škôl;
  • účasť na úvodnom online metodickom workshope 19. a 20. októbra od 9.00 – 13.00
  • realizácia lokálneho výskumu zameraného na ľudí a udalosti z obdobia rokov 1948-1989;
  • príprava pripomínacích aktivít a verejná prezentácia výsledkov projektu v rámci svojho mesta, resp. regiónu;

PRIHLASUJTE SA TU

Prihlasovať sa môžete do 31. septembra.

Po vyplnení prihlasovacieho formulára (dostupný po kliknutí na odkaz vyššie) Vás budeme kontaktovať a poskytneme Vám ďalšie informácie.

Ak máte akékoľvek otázky, ozvite sa nám, prosím na barbara@nadaciams.sk

Projekt sa realizuje s finančnou podporou Ministerstva spravodlivosti SR.

Nadácia Milana Šimečku

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov