Preneste do vzdelávania svedectvá ľudí, ktorí prežili holokaust

Staňte sa sprievodcami a sprievodkyňami vzdelávacích prechádzok iWalks na svojich školách. Pozývame Vás na webinár, kde lektori Nadácie Milana Šimečku priblížia využitie video svedectiev preživších holokaustu vo vyučovaní. Konať sa bude 30. marca v čase 14:00-17:00 a tentokrát sa zameriame na sprevádzanie po meste KOŠICE.

iWalks je jedinečná forma vzdelávania, ktorá využíva video svedectvá preživších holokaustu a prepája ich s konkrétnymi miestami na Slovensku. Účastníčky a účastníci si počas prechádzky môžu vypočuť príbehy pamätníkov cez mobilné telefóny či tablety priamo na miestach, kde sa diali. Sprievodkyňa následne pomedzi to vysvetľuje vývoj genocídy a jej dôsledky v danom meste.

75.jpeg

Video svedectvá ľudí, ktorí prežili holokaust čerpáme z archívu University of Southern CaliforniaShoahFoundation. Tieto spomienky začal ešte v deväťdesiatych rokoch pre potreby oscarového filmu Schindlerov zoznam zbierať Steven SpielbergOkrem ukážok z video archívu Vás naučíme pracovať aj s aplikáciou iWalks, ktorá okrem svedectiev a výkladu ponúka aj zaujímavé otázky pre žiakov a žiačky. Webinárom vás budú sprevádzať Andrej Návojský a Viktor Pončák

Prihlásiť sa môžete c
ez tento formulár do pondelka 29. marca 12:00.
PRIHLASOVACÍ FORMULÁR

iWalks je medzinárodný projekt vzdelávacích prechádzok, ktorý pripravila americká  organizácia USC ShoahFoundation. Prechádzky sú dostupné v Českej republike, Maďarsku,  Poľsku, Rumunsku a na Ukrajine. Nadácia Milana Šimečku zastrešuje projekt na Slovensku. Na projekte v súčasnosti spolupracuje s Nadáciou Zachor z Budapešti, Pamätníkom Terezín  z Českej republiky a Židovským centrom v Osvienčime. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín a International Visegrad Fund.

km_textove1_cmyk.jpg 4.jpg

Viac sa o iWalks dozviete TU.

Nadácia Milana Šimečku

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov