Konferencia "Facing the Holocaust Today"

Pozývam vás na medzinárodnú online konferenciu pre učiteľov a učiteľky s názvom "Facing the Holocaust Today", ktorá sa bude konať 9. - 11. septembra 2021. Tuto konferenciu organizujeme pri príležitosti 80. výročia Židovského kódexu na Slovensku.

Cieľom našej konferencie je inšpirovať, zdieľať dobrú prax, predstaviť inovatívne nástroje vo výučbe dejepisu, ale aj možnosti, ako pracovať v triede s témami diskriminácie, ľudských práv a kritického myslenia. Hostia z Česka, Maďarska, USA a Slovenska budú viesť workshopy, diskusie a prezentácie.

Ako bude prebiehať konferencia?

• každý deň 14:00 - 18:00 sa stretneme na Zoome, súbežne naživo vysielame online stream na Facebooku Nadácie (iba hlavný program)
  • hlavný program konferencie bude tlmočený do/z slovenčiny a angličtiny (iba na Zoome)
  • viete sa zúčastniť jednotlivých dní, alebo vybraných workshopov
  • súbežne pobeží hlavný program a vedľajsí program
  • konferencia je bezplatná
  • link na 2. kolo prihlasovania nájdete nižšie

Pre koho je konferencia určená?

• učitelia posledných ročníkov základných škôl
  • učitelia stredných škôl
  • učitelia dejepisu, občianskej náuky alebo etickej výchovy

Program:

Program na stiahnutie

Anotácie:

Pre stiahnutie celého súboru s anotáciami kliknite na obrázok.

Prihlasovanie:

• prihlásiť sa viete na hlavný program jednotlivých dní
  • prihlasiť sa viete na jednotlivé workshopy vo vedľajšom programe (pozor obmedzený počet účastníkov)
  • využijete na to jeden prihlasovací formulár - link na prihlasovanie

Kontakt:

Michal Keim, michal@nadaciams.sk, 0903 434 282

Túto konferenciu organizujeme v spolupráci s Institutem Terezínske Iniciativy, za podporu ďakujeme programu EU Európa pre občanov.