Prečo venovať 2% Nadácii Milana Šimečku?

V NMŠ veríme, že Slovensko raz môže byť krajinou, v ktorej sa dokážeme poučiť z vlastnej minulosti, budeme ochotní rešpektovať jedinečnosť každého jej obyvateľa a schopní napĺňať ideál otvorenej a demokratickej spoločnosti.

Preto:

... už 12 rokov sprostredkovávame študentom na stredných školách výstavu Anny Frankovej - doteraz výstavu videlo viac ako 40 000 ľudí a vyškolili sme viac ako 1100 lektorov - sprievodcov z radov študentov vo viac ako 60 mestách a obciach na Slovensku.

... za posledné 3 roky sme dali možnosť takmer 50 účastníkom (učiteľom a aktivistom) absolvovať e-learningový kurz o holokauste ako nástroji výchovy k postojom.

... v tomto roku zahájime 12-ty ročník nášho najrozmanitejšieho festivalu [fjúžn] (predtým Týždeň nových menšín). V roku 2016 sme mali 250 účinkujúcich z 35 krajín a 30 podujatí navštívilo viac ako 5000 návštevníkov.

Povedali o nás:

"Nadáciu Milana Šimečku som poznala ako jednu z mnohých nadácií pôsobiacich na Slovensku. Náhoda zapracovala a pred pár rokmi mi vstúpili "Šimečkovci" nielen do pracovného života (vďaka spolupráci na projektoch), ale i do osobného života (cez ich aktivity som spoznala úžasných ľudí a získala nezabudnuteľné zážitky). Keď som sa dozvedela o možnosti finančnej podpory, neváhala som ani chvíľu. Viem, že moje peniaze sú v rukách ľudí, ktorí pomáhajú ostatným a verím im. Viem, že ich práca je náročná, mnohí v spoločnosti ich nevnímajú tak ako ja, pretože ich nepoznajú a nevedia, čo ich práca obnáša. Ja to ale viem a tak, ak ich môžem podporiť hoci aj touto formou, rada to urobím." (PaedDr. Miroslava Košťálová, ZŠ Topoľová, Nitra)

Naše údaje:

názov: Nadácia Milana Šimečku
sídlo: Panenská 4, 811 03 Bratislava
právna forma: nadácia
IČO: 173 141 78

Dokumenty potrebné k 2% si stiahnete tu: Potvrdenie o zaplatení dane a Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane. Inštrukcie pre zamestnancov, ako poukázať 2% zo zaplatenej dane, nájdete tu.

Ak nás chcete podporiť inak, môžte nám prispieť prostredníctvom daru.